ZOMER AAN ZEE IN NOORDWIJK

In de zomer van 2021 kocht Van der Valk het iconische Palace Hotel in Noordwijk. Dit hotel, op slechts 150 meter van het strand gelegen, onderging sindsdien een indrukwekkende transformatie. Dankzij de uitgebreide renovaties, zowel binnen als buiten, biedt het nu een vernieuwde vakantie-ervaring die luxe en comfort combineert. Ontdek hoe dit hotel is omgetoverd tot dé bestemming voor een ontspannen verblijf aan de kust!

Summer, 2024

TEXT: EVA VAN MEIJL
PHOTOGRAPHY: NOPOINT STUDIO'S
STYLING: LINDSAY DOLMAN

Dat Van der Valk tot een paar jaar geleden nog geen hotel had zo dicht aan de kustlijn van het Nederlandse vasteland, is opmerkelijk. Door de overname van het Palace Hotel kwam daar in 2021 verandering in. Dit hotel in Noordwijk aan Zee staat niet op een typische Van der Valk locatie en ook het gebouw oogt door de vele smalle ramen en torentjes op het dak anders dan de meeste Van der Valk Hotels. De eigenwijze uitstraling van een boetiekhotel in combinatie met de vanzelfsprekende gastvrijheid waar Van der Valk bekend om staat, geeft een verblijf hier juist wat extra’s.

STIJLVOL EN EIGENTIJDS

Overnacht in een van de comfortabele kamers of suites. Met dertien multifunctionele zalen op dezelfde etage is het hotel ook heel geschikt voor grote congressen, meetings en events. Daarbij is er nog Semmy’s bar, die geboekt kan worden voor bijvoorbeeld private dining, een babyshower of verjaardagsfeest. Lekker eten en drinken doe je in het stijlvolle restaurant en loungebar Vloed. De menukaart wordt ieder seizoen aangepast en staat vol eigentijdse gerechten met lokale ingrediënten. Uiteraard ontbreken de echte Van der Valk klassiekers niet. Bovendien heeft het hotel een eigen patissier die de lekkerste desserts bereidt om de avond goed mee af te sluiten.

Op het terras bij het restaurant worden regelmatig gezellige thema avonden georganiseerd, zoals een barbecue-avond. Heel fijn voor gasten met jonge kinderen is dat de verdieping onder het restaurant een speelparadijs is. Met onder meer een ballenbak, klimtoestel, spelletjes en een tafeltennistafel kunnen zij hier lekker spelen. Daarbij vind je naast deze kidsclub een biljartkamer voor alle leeftijden.

UNIEKE WELLNESS

Sinds enige tijd kun je in het hotel genieten van Yumi Spa & Wellness. Dit is een heerlijke plek om alle stress van je af te laten glijden. Bijzonder aan deze wellness is dat er veel wordt gewerkt met magnesium, van uitgebreide behandelingen tot massages met magnesium. Ook kun je een floatsessie boeken. Dit is een unieke beleving waarbij je drijft in een bad met magnesium en zo een gevoel van gewichtloosheid ervaart. Dit natuurlijke mineraal draagt bij aan gezonde spieren en zorgt voor ontspanning.

Door de opname van magnesium via de huid krijgt je lichaam een flinke energieboost. Dat is extra fijn na het sporten of na een inspannende dag. Ook voor mensen met huidproblemen kan een bad met magnesium helend werken. Sinds 2020 heeft Noordwijk de erkenning als heilzame badplaats ontvangen, onder meer op basis van de kwaliteit van het zeewater en alle faciliteiten in de gemeente. Daar sluit Yumi Spa & Wellness helemaal bij aan. Ook heeft het hotel een zwembad, sauna en Turks stoombad voor nog meer ontspanning. Boutique gym Noordwijk is dan weer de plek voor ínspanning. In deze boutique gym met de nieuwste fitnessapparatuur kun je zelf sporten, groepslessen volgen of met een personal trainer aan de slag.

VEELZIJDIGE OMGEVING

Buiten zijn er ook vele mogelijkheden om sportief bezig te zijn. Op het strand en op het water is van alles te doen, zoals windsurfen en kiten. Het hotel werkt samen met verschillende partijen waardoor je bij de receptie diverse activiteiten kunt boeken. Maar alleen al kijken vanaf het terras van een beachclub naar alle sportievelingen, is volop vermaak. Niet alleen voor de zee is Palace Hotel Noordwijk een aanrader, ook een bezoek aan een stad of de omliggende dorpen is vanuit hier goed te doen. Door de centrale ligging in de Randstad zijn Leiden, Haarlem, Amsterdam en Den Haag helemaal niet ver weg. Fiets- en wandelliefhebbers kunnen alle kanten op. Huur bij het hotel een fiets, e-bike, e-chopper of fatbike om lekker op pad te gaan. Struin door Nationaal Park Hollandse Duinen, bezoek de Amsterdamse Waterleidingduinen of laat je verrassen door een historische wandeltour bij Koen Van Toen. Nog een laatste tip voor de zomer: bezoek het Atlantikwall Museum Noordwijk waar je een reeks bunkers uit de Tweede Wereldoorlog kunt zien. Door de fijne faciliteiten en als uitvalbasis voor de mooie omgeving, is een verblijf in Palace Hotel Noordwijk het hele jaar door een uitstekende keuze.

Van der Valk PALACE HOTEL NOORDWIJK

Meer weten over dit hotel?